Araştırmacımız Doğal Hayatı Koruma Vaktı (WWF) bursu kazandı

UNEP-RAC/SPA ve MAVA tarafından koordine edilen, FAO-GFCM, WWF-Türkiye, Birdlife International, ACCOBAMS, IUCN-Med, DEKAMER, Doğa Derneği, Sualtı Araştırmaları Derneği (SAD) ve TÜDAV işbirliğinde yürütülen "Understanding Mediterranean multi-taxa bycatch of vulnerable species and testing mitigation - a collaborative approach", "Hedef Dışı Avcılık ve Hassas Türler" adlı projelerde, mercanlar ve süngerler üzerine araştırmacı eğitmen katkısı talep edilen Sualtı Teknolojileri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Barış Özalp, WWF Türkiye tarafından gözlemci eğitim çalıştayı boyunca tam burslu araştırmacı olarak desteklenmiştir. Projede balıkçılıkta hedef dışı avlanan ve bu sebeple ölümlerine sebep olunan yunus, deniz kaplumbağası, köpek balığı, vatoz, mercan, sünger, tünikat, hidrozoid, kuş gibi canlı türleri ile ilgili farkındalığın arttırılması ve hedef dışı av sorununun azaltılmasının hedeflendiği bildirilmiştir.

.