Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu

Bozcaada Sualtı Günleri Projesi Gerçekleştirildi

Meslek Yüksekokulumuz öğretim elemanlarından Doç. Dr. H. Barış Özalp’in yürütücüsü olduğu, bu yıl beşincisi gerçekleştirilen Bozcaada Sualtı Günleri Sosyal Sorumluluk Projesi’nin bilimsel sunum ve toplumsal faaliyetleri tamamlandı.

Bilimsel sunumlar süresince eş zamanlı sualtı belgesel gösterimlerinin yapıldığı proje faaliyetleri gönüllü sualtı fotoğraf sergisi ve sualtı temizlik etkinlikleri ve SCUBA dalış tanıtımı ile devam etti. Bozcaada İstiklal İlkokulu ve Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerinin ziyaret ettiği fotoğraf sergisinde öğrencilere, Bozcaada deniz canlılarının yaşamı ile ilgili eğitici bilgiler verildi. Ada halkının katılım sağladığı Bozcaada limanı dalış etkinliklerinde, SCUBA dalış tanıtımı ve liman temizlik faaliyetleri gerçekleştirildi.

Meslek Yüksekokulumuz öğretim elemanlarından Öğr.Gör.Dr. Melike İdil ÖZ, Sualtı Teknolojisi Programı öğrencileri ve ÇOMÜ Sualtı Topluluğunun katkı sağladığı sualtı temizliğinde, liman içinden çıkarılan çok sayıda kirletici (telsiz, telefon, akü, krom iskele bağlantıları, tekne halısı ve yastıklar, plastik ve cam şişe) ve hurda lastikler Bozcaada kordon boyunda ada halkına ve ilgililere gösterildi.

22 Ekim 2023 tarihinde sergi kapanışının ardından proje faaliyetleri tamamlandı.