Deniz Kültürü Projemizin Katkıları Devam Ediyor

Yürütücülüğünü Doç. Dr. Barış ÖZALP'in yaptığı "Çanakkale ve Deniz Kültürü: Sualtı Araştırmalarına Bir Bakış" adlı sosyal sorumluluk projemizin katkıları devam ediyor. Şehrimiz ve ilçeleri özelinde sahip olduğumuz zengin deniz kültürünün yaygınlaştırılması ve mevcut denizel stoklarımızın korunması ile bilimsel çalışmalara gereken değerin verilerek balıkçılık faaliyetlerinin icra edilmesi yan hedefleriyle başlatılan projemiz yaygınlaşmakta ve katkı sunduğu kurumlar artmaktadır. Halkın bilinçlenmesini sağlamak amacıyla Çanakkale ve ilçelerde proje faaliyetlerine devam edilmektedir. Bu amaçla, sualtı yaşamının önemini açığa çıkaran, Özalp'in kendi fotoğraf arşivinde oluşan 13 sualtı fotoğrafı, Kaymakamlıkta halk farkındalığının yükseltilmesi amacıyla Bozcaada Kaymakamı Sayın İbrahim GÜLTEKİN ile ve ada sağlık merkezindeki hastaları olumlu etkilemesi hedefiyle Bozcaada Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Sayın Serkan KARAKAYA ile paylaşılmıştır. Bunun dışında şehir özelinde Çanakkale Su Ürünleri Kooperatifi Başkanlığı adına, Sayın Hasan UYSAL ve başkan yardımcısı Gökhan UYSAL'a da denizel kültürün korunması ve sürdürülebilir bir balıkçılık gerçekleştirilmesi anısına deniz canlıları fotoğraflar bağışlanmıştır. Projenin faaliyetlerinin ve eğitim seminerlerinin devam ettirilmesi, diğer ilçelerde de yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.

.