Meslek Yüksekokulumuzun Yeni Projesi, Seminer Etkinlikleri ve Ödül Töreni

.

Çanakkale Savaşlarının 100. yılı anısına Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi ile Bozcaada Belediyesi ortaklığında, Doç. Dr. Barış Özalp'in yürütücülüğünde; Bozcaada Kaymakamlığı, ÇOMÜ Deniz Teknolojileri MYO, ve Bozcaada Su Ürünleri Kooperatifi katkı ve destekleriyle 2015 yılında başlatılan, 2016 Mart ayında ölçümler aşamasına geçilen Bozcaada Yapay Resif Projesinin 2 yıllık çıktılarının, kültürel seminerler ile paylaşımı; yürütücülüğünü Barış Özalp'in yaptığı meslek yüksekokulumuz yeni projesi Sualtı Günleri Projesi faaliyetlerinde gerçekleştirilmektedir.

Ödüllerin de takdim edileceği seminerler süresince Yapay Resif projesi, Türkiye'de Sualtı Belgesel tarihi, Bozcaada ve Mavria adalar grubu Mercan Habitatları, Ada Batıklarındaki Fauna yapısı, Bozcaada Derin Su Gorgon Mercanları, kısa film ve belgesel gösterimleri, Barış Özalp tarafından sunulacaktır. Akdeniz Üniversitesi ve Ege Üniversitesi'nden katılan araştırmacılar tarafından Doğu Akdeniz Sünger Habitatları, Ege Denizi Flora ve Faunası konularında bilimsel sunumlar yapılacaktır. Bununla birlikte özel konuk olarak davet edilen Mehmet Baş, Türkiye'de bilinen ismiyle Son Sünger Dalgıcı Aksona Mehmet tarafından Bozcaada Kıyıları Sünger Avcılığı ile Geçmiş Yıllara İlişkin Sünger Avcılığı Belgesellerinin program dahilinde katılımcılarla paylaşılması hedeflenmiştir. Sualtı Fotoğrafçıları ve Filmcileri Derneği (SUFOD) ile ODTÜ Sualtı Topluluğu Kurucu Öğretim Üyelerinin de katılım sağlayacağı proje faaliyetleri süresince 1-7 Kasım 2018 tarihleri arasında akademisyenlere açık olacak bir Sualtı Fotoğraf Sergisi program dahilindedir.