MYO Müdürümüz Sayın Doç. Dr. Murat KARATAŞ Proje Katkı Ödülü

Çanakkale Savaşlarında kaybettiğimiz şehitlerimiz ve 100. yıl anısına 2015 yılında başlatılan, 2016 yılında bakanlık izinleri sonrası ölçümler aşamasına geçilen, yürütücülüğünü birimimiz öğretim üyesi Doç. Dr. Barış Özalp'in yaptığı Yapay Resif Projesi kapsamında, Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Sayın Doç. Dr. Murat KARATAŞ'a, projenin bilimsel çalışmalarının hassas yürütülmesine yaptıkları katkılardan dolayı ödül takdim edilmiştir. Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi ile Bozcaada Belediyesi ortaklığında, Bozcaada Kaymakamlığı, ÇOMÜ Deniz Teknolojileri MYO ve Bozcaada Su Ürünleri Kooperatifi katkı ve destekleriyle başlatılan proje çalışmasında, Bozcaada'da sayıları gittikçe azalan balık, ahtapot ve sübye-kalamar popülasyonlarının sayılarının arttırılması, alternatif bir barınma ve üreme alanı oluşturulup korunmalarının sağlanması hedeflenmiştir. İleri dönemde alınacak ölçüm sonuçlarına göre şu an bir koruma alanı özelliğinde olan resif bölgesinin, küçük ölçekli olta balıkçılarına açılabilmesi ve bölge halkına katkı sağlayacak alternatif dalışı turizm alanı oluşturabileceği düşünülmektedir. Meslek Yüksekokulu müdürlüğü olarak projede emeği geçen başta proje çalışma izinleri veren Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'ne, Çanakkale Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü'ne ve Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü olmak üzere Bozcaada Kaymakamlığı'na, Belediye Başkanlığı'na, Su Ürünleri Kooperatifi Başkanlığı'na ve proje ortağı kurum olan ÇOMÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi araştırmacılarına teşekkür ederiz.