Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu

Sosyal Sorumluluk Projemizin 2020 Yılı İlk Semineri Çanakkale Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi

Sosyal Sorumluluk Projemizin 2020 Yılı İlk Semineri Çanakkale Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi

2018 yılı Aralık ayında başlatılan, yürütücülüğü Meslek Yüksekokulumuz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Özalp tarafından yapılan "Çanakkale ve Deniz Kültürü: Sualtı Araştırmalarına Bir Bakış" adlı Sosyal Sorumluluk Projesinin ilk eğitim konferansı 9, 10 ve 11nci sınıf öğrencileri katılımıyla Çanakkale Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi.

 

Çanakkale Boğazı, Bozcaada ve Gökçeada çevresinde yaşam süren deniz canlılarına ilişkin paylaşılan özgün sualtı video ve fotoğrafların öğrencilerden yoğun ilgi gördüğü seminerde, deniz araştırmalarının deniz kültürüne etkisi, sualtı canlıları ile ilgili yapılan proje çalışmaları ile dalış faaliyetleri ve bilimsel dalgıçlık konuları yer aldı. Deniz kültürünün temalarından olan balıkçılık faaliyetleri, Kuzey Ege Adaları sünger dalgıçları, sualtı ve su üstü sporları, serbest dalış sporu ve Çanakkale, tüplü dalış aktiviteleri SCUBA, teknik dalgıçlık  ve Çanakkale'deki gelişimi, Çanakkale Boğaz Yarışları, Gemiciliğimiz Gelibolu ve Piri Reis, Batık gemilerde biyoçeşitlilik, Çanakkale denizel gastronomisi ve adaların kültüre etkisi, bilgi paylaşılan diğer konu başlıkları olarak dikkat çekmiştir.

 

Proje faaliyetleri boyunca, Çanakkale ve ilçelerinde rastgele seçilecek ilk, orta ve lise dereceli okullarda, denizlerde gerçekleştirilen bilimsel çalışmalar, sualtı canlılarının önemi ve sualtı araştırmalarında dalış metotlarının kullanımı konularında eğitim konferanslarına devam edilmesi planlanmaktadır.