ÜNİVERSİTEMİZ ÖĞRETİM ÜYELERİ BİYOÇEŞİTLİLİK PROJE YARIŞMASINDA BİRİNCİ OLMUŞTUR

HEIDELBERGCEMENT ve THE QUARRY LIFE AWARD tarafından 25 ülke ve 101 taşocağı sahasındaki biyolojik çeşitliliğin ortaya çıkarılması amacıyla bu yıl 4. kez düzenlenen uluslararası ‘Biyoçeşitlilik Proje Yarışması’nın ülkemizdeki destekçisi AKÇANSA tarafından 18 Aralık 2018’de The Seed-Sabancı Müzesi’nde ödül töreni düzenlenmiştir. Yarışmada Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu’nda görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Serpil ODABAŞI yürütücülüğünde, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Deniz Anıl ODABAŞI ve Dr. Öğr. Üyesi Fikret ÇAKIR’ın da görev aldığı ‘Bozalan Kalker ve Kil Ocağı'nın Biyoçeşitliliği ve Ocaktaki Sulak Alanın Rehabilitasyonu’ isimli proje Bilimsel Araştırma Kategorisinde Türkiye birincisi seçilmiştir. Öğretim üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

.