Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu

2022 – 2023 Yaz Dönemi Stajı İçin Tarih Aralıkları

ÇANAKKALE DENİZ TEKNOLOJİLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

2022 – 2023 YAZ DÖNEMİ STAJI İÇİN

TARİH ARALIKLARI

Meslek Yüksekokulumuz öğrencilerinin staj başvuruları için son tarih 26.05.2023'tür. Bu tarihten sonra gelen başvurular kabul edilmeyecektir.

HAFTADA 6 GÜN STAJ YAPACAK OLANLAR İÇİN

  Staj Başlama Tarihi Staş Bitiş Tarihi
Seçenek 1 10.07.2023 14.08.2023
Seçenek 2 24.07.2023 26.08.2023

HAFTADA 5 GÜN STAJ YAPACAK OLANLAR İÇİN 

  Staj Başlama Tarihi Staş Bitiş Tarihi
Seçenek 1 10.07.2023 18.08.2023
Seçenek 2 24.07.2023 04.09.2023

                      Yukarıda belirtilen Staj Tarih Aralıkları dışında herhangi bir tarihte öğrenciler staj yapamaz. Staj Tarihi Aralıklarına göre belirtilen Başvuru Tarihlerinde staj başlangıç işlemleri gerçekleştirilecektir. 

DGS’ye girmek isteyen ve mezun olabilecek öğrencilerimize, staj sonrası işlemlerin şartlar dâhilinde mümkün olabilecek kısa sürede bitmesi için, staj tarihi seçimine ve staj dosyası teslimini staj bitiminin hemen sonrası yapmaları konusunda dikkat etmeleri tavsiye edilir.

ÖNEMLİ NOTLAR:

  • Haftada 6 İş Günü Staj Yapacak Öğrenciler İçin, Staj Yaptıkları Yerlerin Cumartesi Günü Tam Gün Çalışıyor Olmasına Dikkat Edilmelidir. 
  • Stajla İlgili Belgelerde ve Formlarda Karalama, Şeritle veya Benzeri Araç Gereçlerle Düzeltme Gibi İşlemler Yapılmamalı, Bilgilerin Tam ve Doğru Olmasına Dikkat Edilmelidir.
  • Staj Yerinin Kaşesinin ya da Mührünün Tam ve Açıklayıcı Olmasına (Staj Yerinin Adı, Unvanı, Adresi, Telefonu, Vergi Numarası, Mersis Numarası Gibi Bilgileri İçermeli) ve İmzaların Tam Olmasına Dikkat Edilmelidir.
  • Öğrenciler Stajla İlgili Soru ve Sorunları İçin Öğrenim Gördükleri Programın Staj Koordinatörleri ile Görüşmelidir.
  • Staj Esnasında “Stajı Bırakmak, Yarıda Kesmek, Vazgeçmek vb.” Durumlarda Danışman Hocanıza Bilgi Vermeniz Gerekmektedir.

 

Üniversite Senatosunun 31.10.2016 tarihli toplantısında alınan karar gereğince;

Staj başvurusu yapacak öğrencilerin “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” sonucunda aldıkları sertifikaları başvuru belgelerine eklemeleri zorunluluğu vardır.

Okulumuzdaki tüm bölümlerde “İş Sağlığı ve Güvenliği” dersi mevcut olup bu dersi almış ve başarmış olmak “İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası” nın yerine geçmektedir.

 

Okulumuzda eğitim görmekte olan yabancı uyruklu öğrencilerimiz için özel duyuru !

 

5510 Sayılı “Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu” gereği, öğrencinin “Kaza Sigortası” Kurumumuz tarafından yapılacaktır. Ancak kaza sigortası prim ödemesi sadece yurtiçi firmalar için yapılabildiğinden, yabancı uyruklu öğrencilerimizin Türkiye dışında staj yapabilmeleri için, staj yapacakları firma tarafından “Kaza Sigortası’nın yapıldığına dair bir belgeyi staj başvuru belgelerine eklemeleri gerekmektedir.