2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreni Gerçekleştirildi

02.11.2022 Tarihinde, İÇDAŞ Kongre Merkezinde 2022-2023 Akademik yılı açılış törenimiz gerçekleştirildi. Rektörümüz Prof.Dr. Sedat MURAT yaptığı açılış konuşmasında Çanakkale’nin Cumhuriyet tarihindeki önemini vurgulayarak; Çanakkale Ruhunun, Milli Mücadelenin ve Cumhuriyetin yüzüncü yılının bilim ve teknolojiyle taçlandırılması gerektiğini ve bunun sorumluluğunun öncelikle ÇOMÜ Akademisyen ve öğrencilerinin omuzlarında olduğunu vurguladı. İçinde bulunduğumuz akademik yılda öğrencilerle çok daha fazla vakit geçireceğinin altını çizen Rektörümüz, aynı zamanda bin kişilik bir yurt binası ve büyük bir spor kompleksinin müjdesini verdi.

Rektör Murat’tan sonra söz alan, Türkiye’nin Serebral Palsili ilk Uzay Mühendisi Turgay KARAKAŞ, ÇOMÜ’lü öğrenci ve akademisyenlere yeni yılın açılış dersini verdi. Hayalinin uzay mühendisliği okumak olduğunu ve bu süreçte aştığı engelleri anlatan Karakaş, dinleyicilerin sorularını yanıtladı. Yüksekokul Müdürümüz Dr.Öğr.Üyesi Halit KUŞKU’nun sorusu üzerine Aile kavramının önemini vurgulayarak konuşmasını sonlandırdı.

Açılışı izlemek için tıklayınız.