Öğretim Üyemizin araştırmacısı olduğu TÜBİTAK 1001 projesi kabul edildi

Okulumuz Sualtı Teknolojisi Programı Öğretim Üyesi Doç. Dr. H. Barış Özalp’in araştırmacı olarak görev aldığı “Çanakkale Boğazı, Bozcaada ve Gökçeada Kıyılarında Dağılım Gösteren Sünger (Porifera, Demospongiae) ve Mercanların (Cnidaria, Anthozoa) Kimyasal Bileşenlerinin İzolasyonu, Sitotoksik ve Antimikrobiyel Etkilerinin Araştırılması” projesi 2022 TÜBİTAK 1001 proje değerlendirme sonuçlarına göre desteklenmeye değer bulunmuştur. Bezmialem Vakıf Üniversitesi (BVÜ) tarafından yürütülecek olan projenin sualtı araştırmaları ekip liderliği ve bilimsel dalış deniz saha inceleme süreçleri, Dr. Özalp koordinasyonunda gerçekleştirilecektir. 3 yıl sürecek olan bilimsel çalışmalarda öğretim üyemize başarılar dileriz.