Öğretim Üyemizin çalışmaları ATLAS dergisinde yeraldı.

Meslek Yüksekokulumuz Sualtı Teknolojileri Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış ÖZALP’in, Türk Boğazlar Sistemi'nin tek ve en geniş mercan resifleri Dardanos Cladocora caespitosa habitatı ve yurt dışındaki mercan resiflerini konu alan makalesi, “Dardanos’un Hazin Sırrı, Resifi Kurtarmak” başlığı ile Atlas Dergisi 2021 Mart sayısında yayınlanmıştır.

Çanakkale Boğazında hızla gelişim gösteren dalış turizmi ve batık gemilerin turizme açılması kapsamında, boğazda yer alan önemli denizel doğa alanı ve biyoçeşitliliği yüksek bazı bölgelerin de dalış turizmi için potansiyel faydası olduğu değerlendirildiğinden, balıklara ve böcek, istakoz gibi denizel omurgasız canlılara barınma ortamı sağlayan mercan resif habitatlarının önemine ve korunmalarına dikkat çekilmektedir. Batık turizminin gelişmesi ile birlikte bölgede sınırlı sayıda olan resif alanlarının, yerli ve yabancı birçok turist dalgıç ile birlikte sualtı fotoğrafçı ve belgeselcilerinin ilgisini çekeceği ve resiflerin birincil dalış bölgeleri arasında için yer alacağı düşünülmektedir.