Sosyal Sorumluluk Projelerimiz Başladı

Çanakkale'nin ilk, orta ve lise öğretim kurumlarındaki öğrencilerin gelişimlerine katkı sağlamak adına gönüllü olarak başlatılan, yürütücülüğünü Doç. Dr. Barış Özalp'in yaptığı "Çanakkale ve Deniz Kültürü: Sualtı Araştırmalarına Bir Bakış" adlı proje'nin ilk sunum etkinliği Çanakkale Kolejinde başladı. 27 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirilen proje etkinliklerinde Çanakkale ve Dalış Sporları, deniz araştırmaları, bilimsel çalışmalarda Scuba ve teknik dalışın önemi, Çanakkale Boğazı ve Adalar sualtı dünyası, canlı yaşamı ve denizel biyoçeşitlilik ile bilimsel araştırma projeleri konularını içeren sunum ve sualtı video gösterimleri yapıldı. Bu kapsamda 15 Ocak 2019 tarihine kadar açık olacak, Özalp'in kişisel fotoğraflarından oluşan sualtı fotoğraf sergisi de öğretmen, öğrenci ve veliler ile paylaşıldı. Etkinlik sonunda Fen Lisesi Müdürü Sayın Nail Yurdakul GÜLŞEN tarafından üniversitemiz akademisyen desteğine ithafen Özalp'e teşekkür plaketi verildi. İlgili projenin Çanakkale'nin diğer öğretim kurumlarında da devam edeceği ve daha fazla sayıda öğrenciye fayda sağlaması hedeflenmektedir.

.