Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu

İŞKUR’un Katılımıyla Kariyer Planlama Semineri Gerçekleştirildi

Meslek Yüksekokulumuzda Kariyer Planlama dersi kapsamında 02.11.2023 tarihinde düzenlenen panelde Çanakkale İŞKUR yetkilisi Gamze KURT konuk olmuştur. Seminerde mezuniyet sonrası kariyer planlamanın önemine dair değerli bilgiler sunan Kurt, İŞKUR'un çalışma prensipleri ve işleyişi hakkında geniş bir bakış açısı sundu. Özellikle öğrencilerin mesleki gelişimine katkı sağlamak adına belirtilen "meslek bataryası" konsepti, öğrencilerin hangi alanlarda yetkin olduklarını gösteren ve iş bulmalarına yardımcı olan bir sistem olarak tanıtıldı.

 

Ayrıca, Gamze KURT, Çanakkale İŞKUR'un düzenlediği CV Yazımı Yarışması ile ilgili detayları da öğrencilerle paylaştı. Bu yarışmanın, öğrencilere kendilerini en etkili ve profesyonel şekilde ifade etmeleri için büyük bir fırsat olduğunu vurguladı. Öğrencilerin kendilerini iş dünyasında gösterebilmeleri için bu tarz etkinliklerin önemine dikkat çekti. Aynı zamanda, ÇOMÜ ile İŞKUR arasında gerçekleştirilen işbirlikleri ve ortak projeler hakkında bilgi verdi. Bu işbirlikleri sayesinde öğrencilerin staj imkanlarından kariyer gelişimlerine kadar geniş bir yelpazede destek alabileceklerini belirtti.

 

Seminerde, ders sorumluları Öğr.Gör.Dr. Melike İdil ÖZ ve Öğr.Gör. Burak GÖZÜTOK da hazır bulundu. Verimli geçen seminerin ikincisinin düzenlenmesi konusunda mutabık kalındı.